// multi-language support script //
ASA Group website background Abstract

Finansije

Kretanje kroz finansijske horizonte: postavljanje standarda

Najava
!

Emitovanje obveznica od strane ASA Finance

Javna ponuda od 1. juna do 30. juna 2024. godine

ASA Finance s ponosom objavljuje izdavanje obveznica na Sarajevskoj berzi (SASE), a javna ponuda je zakazana od 1. do 30. juna 2024. godine.

Ključne informacije:

30 miliona KM
Ukupno
1,000 KM
Minimalno ulaganje
5%
Godišnja kamata
4x
Plaćanje kamata godišnje
5 godina
Trajanje

Više informacija i prospekt

Prospekt javne ponude

druge emisije obveznica

Detaljne informacije o ponudi obveznica možete pronaći u prospektu, dostupnom na bosanskom i engleskom jeziku

Šta je sledeće?

Kako kupiti

obveznice

1

Kontaktiraj nas

Za bilo kakve upite o kupovini obveznica, kontaktirajte naš tim za vrijednosne papire

00 387 62 565 629edin.brkic@asa.ba
2

Broker

Sve kupovine obveznica obavljaju ovlašćeni brokeri, kao što je ASA Banka ili Vaš lični broker

Kontaktirajte ASA Banka >

Naš

finansije Stub

ASA Grupacija je proširila svoju diviziju finansijskih usluga, obuhvatajući osiguravajuće društvo, lizing i domaću banku pod imenom 'Moja Banka'. Ovim potezom je dodatno ojačala svoje prisustvo u bankarskom sektoru, implementirajući značajne investicije u IK Banku i Bamcard tokom 2015. godine.

ASA BANKA
1

 • Najveća domaća banka u Bosni i Hercegovini.
 • Misija njegovanja pouzdanih partnerstava i pokretanja ekonomskog rasta.
 • Široka mreža poslovnica.
ASA Banka, nastala spajanjem Moje banke d.d. Sarajevo i Investiciono-komercijalne banke d.d. Zenica, postala je najveća bosanskohercegovačka domaća banka s preko milijardu aktive. Sa širokom mrežom filijala i nedavnim pridruživanjem Sberbank BH, ASA Banka je na čelu finansijskog sektora u Bosni i Hercegovini. Naša misija je njegovati pouzdana partnerstva, pokretati ekonomski rast i spojiti bankarsko naslijeđe s modernom vitalnošću za otpornu budućnost.
Nauči više
ASA CENTRAL OSIGURANJE
2

 • Vodeći domaći pružalac osiguranja
 • Nudi širok spektar prilagodljivih planova osiguranja
 • Brz i transparentan proces rješavanja šteta
ASA Central Osiguranje nudi širok spektar prilagodljivih planova osiguranja, lako dostupnih putem naše široke mreže prodajnih mjesta širom Bosne i Hercegovine. Naše pokriće uključuje osiguranje motornih vozila, stana, putovanja, zdravstvenog osiguranja, automobila i mobilnog telefona. Možemo se pohvaliti najbržim i najtransparentnijim procesom rješavanja šteta u Bosni i Hercegovini, a naše opcije osiguranja koje su povoljne za budžet su najobimnije u zemlji. Kao vodeći domaći pružalac osiguranja, godinama smo izgradili reputaciju za neusporedivu uslugu.
Posjetite stranicu
Qenta
3

 • Prati plemenite metale
 • Pruža bankarske i naplatne usluge
 • Nudi osiguranje i finansiranje robe
QENTA posluje kroz tri integrirana segmenta: QENTA Digital Assets, koji pruža praćenje porijekla, čuvanje i praćenje vlasništva plemenitih metala; QENTA Payments, nudi bankarske usluge, kao i aplikacije za plaćanje; te QENTA Capital & Risk Management, pružajući specijalizirane proizvode zaštite od rizika i finansiranje marže za meke komoditete i plemenite metale.

Qenta kombinuje narednu generaciju globalnih plaćanja i ugrađene finansijske ponude s transformirajućom blockchain tehnologijom kako bi stvorila integrirani ekosistem, gdje podaci i vrijednost neprekidno teku na usklađen i pouzdan način.
Posjetite stranicu
ASA ASSET MANAGEMENT
4

 • Osnovano 2000. kao Društvo za upravljanje fondovima Blago d.o.o. Sarajevo
 • Prikupljanje finansijskih sredstava.Posluje pod imenom "ASA ASSET MANAGEMENT" d.o.o. Sarajevo od 20.06.2023. godine.
Društvo za upravljanje fondovima Blago d.o.o. Sarajevo osnovano je 2000. godine. Trenutno posluje pod imenom "ASA ASSET MANAGEMENT" d.o.o. Sarajevo.
Posjetite stranicu

Više detalja

ASA Grupacija je uspostavila značajno prisustvo u finansijskom sektoru, vođena stalnom posvećenošću rastu. U okviru naše finansijske divizije nudimo sveobuhvatan spektar usluga, uključujući posredovanje u vrijednosnim papirima, prikupljanje finansijskih sredstava i ulaganja u prenosive vrijednosne papire.

Naš put u ovoj oblasti obilježila su namjerna proširenja. ASA je 2007. godine osnovala osiguravajuću i lizing kompaniju. Kasnije, 2010. godine, preuzeli smo većinsko vlasništvo nad domaćom bankom, rebrendiranom u "Moja banka", kako bismo poboljšali naše usluge za cijenjene klijente.

U 2015. godini smo snažno ušli u bankarski sektor tako što smo postali primarni dioničar IK Banke i strateški investirali u Bamcard. Ovaj potez imao je za cilj predstavljanje jedinstvenog skupa finansijskih usluga lokalnom tržištu.

Akvizicija Vakufska banke 2019. godine, praćena spajanjem s ASA Bankom, otvorila je put najvećoj domaćoj banci, spremnoj za dalje širenje. ASA Grupacija je izrazito prisutna u Bosni i Hercegovini, aktivno ukjučena u osiguranje, bankarstvo, upravljanje fondovima i inovativna FinTech rješenja.

O

nama

ASA Grupacija se sastoji od 20 kompanija članica iz različitih industrija, koje zajedno zapošljavaju preko 2144 pojedinaca. Naš put da postanemo kamen temeljac bosanskohercegovačke ekonomije i društva vođen je nepokolebljivim ulaganjima i inovativnim razmišljanjem.
Nauči više

Javite

se

Javite nam se kako Vam možemo pomoći. Jedan od naših timova za podršku će Vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

Thank you! Your submission has been received!
Ups! Nešto nije u redu prilikom slanja obrasca.